SNART KICKAR DET IGÅNG!

På tisdag (21 november) börjar vi med kompostsortering i vår förening och det fjärde sopnedkastet i vårt sophus längs Strålgatan är från och med då avsett för kompostavfall. Förslut matavfallspåsen genom att rulla ihop den och lägg den sedan i kärlet för matavfall.

Matavfallet hämtas 2 ggr/vecka av särskilda sopbilar och transporteras till en biogasanläggning där det omvandlas till biogas och biogödsel. Övrigt hushållsavfall fortsätter du lägga i en vanlig soppåse av plast i kärlet för hushållsavfall.

I entrén hos Strålgatan 23 kan du hitta ditt start-kit om du inte redan har hämtat det. Avsedda påsar för kompostavfall finns att hämta i 23:ans cykelförråd. Det är viktigt att du bara använder de avsedda påsarna du fått från Stockholm vatten och avfall. Vanliga plastpåsar eller nedbrytbara bioplastpåsar kan inte rötas och förhindrar framställningen av biogas och biogödsel.

Påshållaren har hål i sidorna och upphöjningar i botten så att påsen luftas. Luft minskar risken för lukt och att påsen ska gå sönder, därför finns det inte heller något lock. Hållaren har skruvfästen så att den kan fästas på insidan av köksskåpet.

 

Vi hoppas att så många som möjligt (helst alla) i föreningen ska börja med kompostsortering av flera anledningar, bl.a. för att vanliga hushållssoporna kommer att minska och vi i så fall ej kommer att beröras lika mycket nu när sophämtningen fortfarande inte har kommit igång ordentligt.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen